piatok 18. októbra 2024

Moje adventné kalendáre (2024)

 Ahojte! 

Tento rok som vám predstavila niekoľko adventných kalendárov a pri niektorých rovno aj s kompletným obsahom. Ja som sa dlho rozhodovala, do ktorých sa mi oplatí investovať, a či v nich nájdem produkty, ktoré sa mi páčia a skutočne ich využijem. A takto to síce začalo, no nakoniec som si objednala aj kalendáre totálne naslepo a čo v nich bolo uvidíte v inom článku. 

Z drogérie mám len jeden jediný adventný kalendár. Dlho som rozmýšľala nad kalendárom od Catrice, či od Essence. Mám však veľa produktov týchto značiek, preto si neviem predstaviť, že by som v nich našla niečo nové alebo niečo, čo by som si nemohla kúpiť len tak. 

Manhattan - Express yourself

Ani tento adventný kalendár by som si normálne nekúpila, no v Rossmanne bol zlacnený na 20 € a v ich appke bola ešte zľava 20 percent na značku Manhattan a fungovala aj na kalendár. Takže ma nakoniec vyšiel 16 € a tak som si ho predsa len vzala. 

Značku Manhattan som dlho neskúšala, naozaj som si už roky nekúpila žiadny produkt tejto značky. Kalendár má 24 okienok a z toho dizajnu mám pocit, že je skôr určený pre mladšie ročníky. Je to klasický okienkový kalendár ako poznáme z detstva z čokoládového, preto sa po vyrabovaní musí vyhodiť. 


Ako už určite viete, som pravidelnou odberateľkou niekoľkých beauty boxov. Niektoré z nich pravidelne vydávajú aj adventné kalendáre. Ja som si vybrala 3 z nich... 

Lookfantastic - Iconic beauty advent calendar 2024

Adventný kalendár od Lookfantastic ma očaril nie len svojim podareným dizajnom, ktorý je veľmi elegantný, no vôbec nie vianočný. Kalendár normálne stojí 120 €, ako predplatiteľka beauty boxu som ho získala za 105 € a keďže som sa po doručení sťažovala na to, že všetky rohy kalendára sú poškodené, dostala som ešte zľavu 10 percent. Nie však z tej sumy, čo som zaplatila, ale z normálnej ceny kalendára, čo je 12 €. A tak som za kalendár nakoniec zaplatila len 93 €.

Tento adventný kalendár má 25 okienok a má obsahovať produkty v celkovej hodnote 650 €. Kalendár je možné znovu naplniť a niekomu podarovať. Samozrejme som si ho už celý prešla a nakukla do každej škatuľky. Musím priznať, že vôbec nie som sklamaná. Je tam pár produktov, ktoré poputujú ďalej, ale väčšina produktov ma veľmi potešila! 

Glossybox

Glossybox adventný kalendár ma zaujal svojim dizajnom, no svojim obsahom už o čosi menej. Jeho normálna cena je 99 €, pre predplatiteľov Glossyboxu bola zľava 15 €. Ja som však ešte počkala na zľavový kód, s ktorým som za kalendár mala zaplatiť 70,15 €. Glossybox však má pre verné predplatiteľky vernostné body, ktoré sa vám na účte zbierajú za každý jeden beauty box, ktorý dostanete. S týmito bodmi potom môžete zaplatiť za limitované edície, medzi ktoré sa radí aj adventný kalendár. Ja si tieto body zbieram celý rok práve na adventný kalendár, ktorý ma takto vyšiel len 37 €. A za tú sumu sa mi predsa len oplatil. 

Tento adventný kalendár má 24 okienok, no má obsahovať 27 produktov, z toho 20 v originálnej veľkosti. Všetky tieto produkty majú mať hodnotu okolo 705 €. V kalendári som našla niekoľko skvelých produktov, ale aj z tohto kalendára poputuje pár produktov ďalej. Okrem toho sa dá kalendár použiť ako úložisko pre šperky alebo kozmetiku, a tak ho využijem aj ja. Čo sa dizajnu týka, tak sa mi tento rok páči najviac. 

My little box - Beautybag

A aby som ukončila tie kalendár od beauty boxov - My little box tento rok prišiel na trh rovno s dvomi adventnými kalendármi - jeden obyčajný s otváracími okienkami, ktorý stojí 49,90 € a má obsahovať produkty v hodnote 234 € a druhý je vo farebných škatuľkách zabalených v kozmetickej taške. A práve pre ten som sa rozhodla ja. Stál 84,90 € a na tento kalendár som nenašla žiadny zľavový kód. 

Tento adventný kalendár má taktiež 24 okienok a produkty majú mať celkovú hodnotu okolo 378 €. Výhodu vidím v tom, že aj po vyrabovaní ostane aspoň tá kozmetická taška. Tá mi síce pripomína kabátik, aký nosila moja starká, no možno aj preto sa mi veľmi páči. Okrem toho je poriadne veľká, a tak skvelá na cestovanie. Čo sa produktov týka, trošku som už nakukla a musím povedať, že je v ňom pár produktov, z ktorých som nadšená, no je jeden z tých slabších. 


Ďalšou kategóriou sú adventné kalendáre z parfumérií. Všetky možné parfumérie majú svoj adventný kalendár, medzi naznámejšie patria samozrejme Sephora (ktorý by som rada mala, no vždy ho prepásnem) a Douglas, z ktorého mám tento rok rovno dva. Aj keď k tomu druhému som sa dostala cez úplne inú parfumériu... 

Douglas - Exklusive beauty highlights 

Tento adventný kalendár si kupujem každý rok. Z roka na rok je však čoraz drahší a drahší. Spomínam si, keď stál niečo cez 30 € a teraz sme už pri 69,99 €. Nechcem ani pomyslieť na to, čo bude budúci rok. Ja som ho kúpila, keď bol v zľave 10 percent, okrem toho som použila nazbierané body, čo mi prinieslo ďalšiu zľavu vo výške 10 € a nakoniec som zaplatila 53 €.

Kalendár má obsahovať produkty v hodnote 400 € a má 24 okienok. Sú to klasické okienka a tento kalendár po jeho vyrabovaní môžete vyhodiť. Tento kalendár si ale neviem odpustiť, a vždy sa naň veľmi teším. Zbieram miniatúrky parfémov a v tomto kalendári vždy nejaké nájdem. 

Douglas - The luxury advent

Tento kalendár normálne stojí 189 €, čo je hrozne veľa. Dostala som sa k nemu cez inú parfumériu, ktorá ho mala v ponuke za 180 €, navyše v ten deň mali 25 percent zľavu na všetko. Okrem toho ako prémiový člen v tej parfumérií máte vždy 10 percent zľavu. Nakoniec ma tento kalendár vyšiel 122,85 €, čo je skvelá cena. 

V tomto kalendári sú produkty v hodnote cez 950 €. Má 24 okienok a tento kalendár sa dá použiť znovu. Nemá veľmi vianočný dizajn, no to nie je až také dôležité. Dôležitejšie je to, čo v ňom nájdete a ja som sa z tohto kalendáru veľmi tešila. Sú v ňom luxusné značky a veľa produktov, ktoré som už dlhšie chcela vyskúšať.

Parfümerie Becker - Damen a Luxury

Parfuméria Becker (žijem v Nemecku) tento rok vydala 4 adventné kalendáre - pre ženy, pre mužov, len s parfémami a luxusný. Ja som si vybrala ten pre ženy, ktorý stál 79,99 € a ten luxusný za 99,99 €. Ten s vôňami by sa mi možno páčil tiež, ale ten stál 199,99 € a to som nebola ochotná investovať. Na tieto kalendáre som nenašla ani žiadne zľavové kódy.

Tieto kalendáre sú úplne rovnaké, rozoznať sa dajú len podľa malej nálepky na spodnej strane, kde stojí či je to luxury alebo pre ženy. Majú 24 okienok a je možné ich znovu použiť, no skôr len pre ženu, pretože sú na kalendáry vyobrazené kozmetické produkty. Napriek tomu je dizajn pekný vianočný a pre mňa ako kozmetickú maniačku úplne dokonalý. Čo sa produktov týka, nikde som nenašla žiadne údaje o tom, v akej hodnote produkty majú byť. Sú v nich však tiež luxusné značky a ja som si z niektorých produktov naozaj sadla na riť!


Samozrejme viem, že je tých kalendárov viac než dosť a že tých produktov bude naozaj veľa. Niektoré produkty však poputujú mojej rodine, kamarátkam, niektoré pôjdu do Trashy. Ale často darujem kozmetiku aj ženám, ktoré sú v zlej životnej situácií a nemôžu si niečo také dovoliť. Tie sa vždy potešia, či už je to dekoratívka, krém či sprchový gél. 

Napíšte mi do komentára, ktorý kalendár by vás zaujímal a ja vám ho rada ukážem v extra článku. 


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára