štvrtok 22. augusta 2024

Moje kozmetické smeti (apríl, máj, jún)

 Ahojte!

Nazbierala som opäť niekoľko smetí, aby som vám ich mohla ukázať. Samozrejme sa jedná o spotrebovanú kozmetiku, nechcem vám tu však ukazovať len sprchové gély a zubné pasty (ktoré aj tak vždy zabudnem odfotiť než ich hodím do koša). Za posledné mesiace sa mi podarilo spotrebovať aj iné produkty, no nechcem to naťahovať, takže poďme rovno na to...


 Spotrebovala som niekoľko masiek pod oči, pretože som v poslednej dobe zle spávala, a tak boli moje kruhy pod očami o čosi horšie ako inokedy. Baggage claim gold eye mask od značky Wander beauty som mala z nejakého beauty boxu, no musím povedať, že boli skvelé. Dobre pod očami držali, mala som pocit, že dobre hydratovali. Trošku mi aj zjemnili opuch okolo očí a celkovo by som ich odporúčala. 


Caffeine & green tea antioxidant eye patches od značky Ondo som mala tiež buď v nejakom beauty boxe alebo adventnom kalendári. Tieto mali komplet gélovú konzistenciu, príjemne voňali po káve. Pod očami však tak dobre nedržali, takže som si na polhodinku ľahla a potom to fungovalo. Taktiež dobre hydratovali, navyše očné okolie trošku oživili. Bola som veľmi spokojná. 


Musím povedať, že som si veľmi obľúbila hlavne masky pod oči od značky Isana z drogérie Rossmann. Nielen, že ich kupujem v akcii za 50 centov, ale skvele držia. Môžem s nimi kľudne sedieť, variť, ale aj upratovať. Dobre hydratujú a mám po nich taký svieži pocit, a to aj keď som spala pár hodín. Týchto masiek som spotrebovala hneď niekoľko, myslím, že som ich mala 5 alebo 6 balení, môžem len odporúčať. 

Retinol under eye patch od značky Beautypro boli v Glossyboxe len nedávno. Mali sa nechať pôsobiť 20 minút, no ja keď si dám, či už masku na tvár, pod oči alebo na pery, tak ju vždy nechám pôsobiť minimálne pol hodinu. Tieto dobre držali, skvele hydratovali a taktiež mi zjemnili opuch. Bola som veľmi spokojná a som rada, že mám ešte jedno balenie doma. 

A pre dnes poslednými maskami pod oči sú tieto Cry de-puffing eye mask od značky 111skin, ktoré boli skvelé. Napriek tomu, že mali taktiež takú gélovú konzistenciu, boli pokryté skvelým sérom, vďaka čomu sa mi vôbec nešmýkali. Čo sa hydratácie týka, tak boli zo všetkých najlepšie. Keď raz spotrebujem tú veľkú zásobu, čo mám, tak sa k nim rada vrátim. 

Ja viem, že som vám zubné pasty vôbec nechcela ukazovať. No tie od Marvis boli v poslednej dobe všade. Ja som mala v adventnom kalendári dve, a tak som si povedala, že je na čase ich vyskúšať. Mali poriadne mentolovú chuť, čo mi ráno bolo aj kus nepríjemné. Sama by som si ich nekúpila. Pasta od Regenerate bola naopak veľmi jemná a bola som s ňou spokojná, no stále ostávam verná mojej paste od OralB. 

Face fluid SPF 50 od značky Ultrasun bol veľmi tekutý, preto sa ľahko roztieral a bol skvelý aj pod make-up. Taktiež mal príjemnú vôňu, ktorú na pleti nebolo cítiť. Mám ešte slušnú zásobu podobných produktov na tvár, ale určite sa k nemu niekedy vrátim. 

Sun to go SPF 50 od značky Cetaphil bol krém na tvár, ktorý mal vo vrchnáku aj balzam na pery, taktiež s ochranou proti škodlivému slnečnému žiareniu. Krém som spotrebovala do poslednej kvapky a bol skvelý. Ako samotný, tak aj pod make-up. Balzam na pery mi však robil na perách tak zvláštny efekt, že vyzerali modré. Vyzerala som akoby mi bola veľká zima, alebo som bola chorá. Mám dva ďalšie balzamy na pery s SPF a toto mi nerobia. 

Alpha beta universal daily peel od značky Dr Dennis Gross boli malé obrúsky, ktoré mali pleť vypílingovať. Teda skôr ten prvý krok, druhý krok mal pôsobiť ako anti-aging sérum. Rada som to vyskúšala, ale nevedela by som si na takúto rutinu zvyknúť... 

MagicBAR Make-up remover od značky Nivea som pred dlhou dobou dostala na vyskúšanie. Pretože som ich dostala hneď niekoľko, dostala som sa k nemu až v apríli. Musím sa priznať, že som trendu pevných tuhých produktov neprepadla. Tuhé šampóny, či kondicionéry na mojich vlasoch proste nefungujú, ale tomuto produktu som dala šancu. A opäť sa mi potvrdilo, že to nie je pre mňa. Tvár to pekne umylo, no s riasenkou si to nedokázalo poradiť. Po pár dňoch používania som si všimla aj to, že bola moja tvár o čosi suchšia. Nebudem vám klamať, spotrebovala som to tak, že som tým umývala kozmetické štetce. 

Naopak odličovací balzam Sumptuous cleansing butter od The body shop bol skvelý. Mal príjemnú vôňu po harmančeku, čo na mňa pôsobilo upokojujúco a mala som pocit, že robím pre moju pleť niečo dobré. Toto čistiace maslo nielen pleť odlíčilo, ale aj vyčistilo. Napriek tomu som po ňom používala ešte čistiaci gél. Pleť mi to nevysušilo a ja som bola celkovo veľmi spokojná. 

High potential face toner od značky I want you naked bol pleťový toner, ktorý voňal po bylinkách. Najskôr mi to dosť vadilo, no potom som si zvykla. Praktický bol v tom, že bol vo forme spreju, takže nebolo potrebné míňať vatové tampóniky. Tento toner som tiež mala v nejakom beauty boxe, no keby sa mi opäť dostal do rúk, vôbec by som sa nehnevala. 

Dragon´s blood cleansing water od značky Rodial som používala vždy ráno pred nanesením make-upu. Hlavne počas dní, kedy som nemala čas na dlhé čistenie pleti a muselo to ísť rýchlo. Dala som túto čistiacu vodičku na tampónik a niekedy som bola až šokovaná, čo na ňom skončilo. Tento produkt mi pleť vôbec nevysušil a rada by som ho mala znovu. 

Za tie tri mesiace som stihla spotrebovať len jednu micelárku, a to túto ružovú od značky Garnier. Snažím sa používanie micelárok redukovať a večer si tvár čistiť odličovacím balzamom a čistiacim gélom. Ale poviem vám narovinu, niekedy som taká unavená, že siahnem po micelárke a vatových tampónikoch. Viem, že to nie je dobre, preto mám po ruke vždy aj termálnu vodu, ktorou si pleť ešte dočistím. 

Micropeeling od značky Garancia bol jemný penový pleťový píling, ktorý nevoňal veľmi príjemne. Okrem toho som z tej jemnučkej peny vôbec nemala pocit, že by nejako pleť vypílingovalo, chápem, že to má byť mikro píling a nie mechanický píling, avšak pri iných pílingoch mám potom takú jemnú pleť, čo sa pri tomto nedialo vôbec. Rada som ho vyskúšala, ale nie je to nič pre mňa. 

Advanced génifique night od značky Lancôme je nočný krém, ktorý mal príjemnú vôňu, dobre a rýchlo sa vsiakol, no bol celkom riedky a ja na noc preferujem hustejšie krémy, ktoré mi pleť počas noci dostatočne hydratujú. Už roky bojujem so suchou pleťou a tento krém bol pre mňa nedostačujúci. Ako denný by bol fajn, na noc je mi to málo. 


Pro-collagen rose marine cream od značky Elemis bol skvelý pleťový krém. Mal príjemnú vôňu po ružiach, rýchlo sa vsiakol, fungoval skvelo aj pod make-upom. Pleť mi dobre hydratoval a ja mu celkovo nemám, čo vytknúť. Rada by som ho mala znovu, avšak jeho cena je vysoká (cca 110 € za 50 ml).


Wonder worker multi-tasking balm od Bloom blossom bol krém, ktorý už mal konzistenciu masti. Na tvár mi to nevyhovovalo, avšak na lakte, kolená a suché pery či ruky to bolo skvelé. Tento multifunkčný balzam mal bylinkovú vôňu, ktorá však nebola nepríjemná. 


All purpose skin cream od Egyprian magic mal taktiež podobnú konzistenciu ako masť. Na tvár mi bol nepríjemný, preto som ho taktiež minula na lakte a kolená. Bola to len malá vzorka, preto to bolo len na pár použití. 


Fix+ od značky Mac asi všetky poznáte. Ja ho milujem, pretože mi na pleti robil skvelý efekt. Vždy, keď si moju suchú pleť po nanesení make-upu zafixujem púdrom, vyzerá to hrozne sucho. Po použití tohto produktu sa ten púder akoby stratil. Make-up sa mi počas dňa ani nehol, no nevyzeral tak hrozne sucho. Toto mi stačí na to, aby som povedala, že áno, toto si rada kúpim znovu!

Brow gel od značky Luna by luna je priehľadný gél na obočie, ktorý som taktiež mala v nejakom beauty boxe. Bol dobrý, aj keď mi tá kefka prišla zbytočne veľká. Navyše mi gél na obočie od Essence, obočie zafixuje lepšie ako tento gél. Nič, čo by som  potrebovala znovu. 

Hyaluron cellular filler 3in1 care cushion od značky Nivea bol taký ten make-up v špongii. Mala som ho už dlhšie otvorený, takže som ho chcela minúť, ale z hygienických dôvodov by som si podobný make-up už nekúpila. Aj to balenie som mala často opatlané, čo sa mi vôbec nepáčilo. Voňal príjemne, robil mi pekný rozžiarený efekt na pleti a nevysušoval ju. Rada by som ho mala v inej forme. 

Ako vidíte, tak tento Eos som nespotrebovala. Mal tak hroznú farbu s odleskami do modra a fialova, okrem toho takú nepeknú perleť... Takže som ho stále len odkladala a odkladala a vôbec nepoužívala. A teraz keď som po dlhej dobe vytiahla, už nevoňal dobre, priam smrdel. A tak som vedela, že teraz definitívne poletí do koša. 

Snažím sa používať znovupoužiteľné tampóniky, avšak ešte stále občas siahnem aj po tých vatových. Ale už ich ani zďaleka nespotrebujem toľko, čo niekedy. Takéto balenie (140 kusov) mi vydrží aj 3 až 4 mesiace. Najradšej mám tieto od značky Ebelin, ktoré sa dajú kúpiť výlučne v Dm. Sú jemné a nezanechávajú žiadne kúsočky vaty, netrhajú sa. 

Regenerating hair care masky od značky Sisley bola skvelá maska na vlasy. Vlasy som po nej mala také jemné, hebké a veľmi dobre sa dali rozčesať. Viac však neviem povedať,  pretože toto bola len malá vzorka, ktorú som minula na jedno použitie.

Scalp mask pineapple & coconut od značky Styledry bola naopak maska, z ktorej som sa tešila, že som ju minula. Nemala som pocit, že by pre moje vlasy niečo robila. Po jej použití sa mi zdali veľmi suché. Nepáčila sa mi ani jej vôňa po ananáse a kokose. 

Nerada ju ukazujem, pretože už bola v zlom stave... Musela som už vymeniť aj moju kefu na vlasy, táto bola od značky Anwen a veľmi som na nej oceňovala to, ako sa vedela prispôsobiť tvaru hlavy, a tak česanie s ňou bolo aj masážou pokožky hlavy. Navyše moje vlasy vždy dobre rozčesala a celkovo som s ňou bola spokojná. Teraz mám podobnú od značky Ebelin. 

Rexona maximum protection je mojim favoritom už roky, kupujem si ju furt dookola a nemám v pláne prestať. Za mňa maximálna spokojnosť. Chcela som však dať šancu aj niečomu prírodnejšiemu, preto som testovala dezodorant od značky We love. Bol to krémový dezodorant, ktorý príjemne voňal, no tá vôňa dlho nevydržala. Ani na to, že si ho musím rukou natierať do podpazušia, som si nevedala zvyknúť. Ostávam verná Rexone. 

A ako posledné tu mám penu do kúpeľa od značky Naturkosmetik, ktorú som dostala k narodeninám od kamarátky Júlie. Pena dobre penila, pekne voňala a nevysušila mi pokožku. 


Čo ste za poslednú dobu spotrebovali vy? 

2 komentáre:

  1. Eos :D to som už dlho nevidela! Tiež mám rada tie vankúšiky pod oči a mám ich veľkú spotrebu.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Masky sú aj u mňa to, čo míňam najviac.

    OdpovedaťOdstrániť