utorok 12. januára 2021

Garnier - rada s ovseným mliekom pre slabé vlasy a citlivú pokožku hlavy


 Ahojte!

Nedávno som si bola kúpiť nový šampón. Keď som sa však pozerala na ten výber, padli mi do oka produkty od značky Garnier. Už počas strednej školy som používala šampóny tejto značky a potom už len občas. Preto som sa rozhodla, že ich opäť vyskúšam...

Vždy keď som mala šampón od Garnier bol z rady Wahre Schätze (na Slovensku je to tuším rada botanic therapy). Zbožňovala som radu s brusnicami. V poslednej dobe ma však veľmi trápi svrbenie pokožky hlavy. Je to veľmi zvláštne, pretože mám pokožku hlavy veľmi suchú, no pomerne rýchlo sa mi mastí. Okrem toho mi moje vlasy vždy v zime prídu bez lesku a také bez života. Rozhodla som sa teda pre radu s ovseným mliekom. 

Produkty z tejto rady obsahujú hlavne ovsené mlieko a ryžový krém, tieto zložky obsahujú veľa proteínov, čo na vlasy pôsobí výživne a hlavne hydratačne. Navyše produkty pôsobia upokojujúco, a tak sú vhodné aj pre tú najcitlivejšiu pokožku hlavy. Všetky produkty tejto rady krásne voňajú - jemne, nenásilne, veľmi priroznene, vôbec nie umelo. 

Šampón samotný má typickú šampónovú konzistenciu. Je bielej farby, má veľmi príjemnú vôňu. Na vlasoch dobre pení, preto ho na celé vlasy veľa netreba. Vlasy po ňom (po pár použitiach) boli lesklejšie a hydratovanejšie. Už mi vôbec neprišli také suché, ale myslím, že to bude zásluhou všetkých týchto produktov, nie len šampónu. 

Tento šampón má navyše ECARF certifikát, čo znamená, že je vhodný aj pre alergikov. Okrem toho je aj vegánsky a obsahuje prírodné zložky. Je ho 250 ml a kupovala som ho za 2,39 €.

Kondicionér je taktiež bielej farby, má hustejšiu konzistenciu - mala som už kondicionér, ktorý bol oveľa redší. Vlasy sa po ňom skutočne dajú ľahšie rozčesať, čo je pre moje vlasy malý zázrak. Nie každý kondicionér pre mňa takto funguje. 

Kondicioréru je 200 ml a stál 2,39 €.


Maska na vlasy má taktiež biele sfarbenie. Jej konzistencia je hustejšia, ako aj u väčšiny masiek na vlasy. Má šetrnú receptúru, vďaka ktorej nezaťažuje vlasy. Na pokožke je veľmi príjemná, a neviem či je to placebo alebo mi maska naozaj upokokojuje pokožku hlavy. Čo však s istotou môžem povedať je, že po používaní týchto produktov sa mi pokožka hlavy nevysušovala a svrbela len sem tam, väčšinou už len v deň, keď som si aj tak musela zmývať vlasy. Po dlhšom používaní masky som mala vlasy hebké a uhladené (ja neznášam keď mám rozlietané vlasy). 

Maska má 300 ml a stála 3,25 €.


Najviac ma zaujal tento tuhý šampón, ktorý som veľmi chcela vyskúšať. Narozdiel od ostatných produktov tejto rady, má tento šampón béžovú farbu. Konzistenciou je presne taký ako iné tuhé šampóny - ako tuhé mydlo na ruky. Vonia veľmi pekne, príjemne ako ostatné produkty. Dobre sa napení, na jedno použitie ho stačí máličko, preto vydrží oveľa dlhšie ako balenie tekutého šampónu. Vytkla by som mu jedine to, že pri tomto šampóne musím použiť kondicionér, pretože sa po ňom vlasy rozčesávajú o čosi ťažšie. Neviem, čím to je. Mojim problémom pri tuhých šampónoch je to, že neviem ako ich mám skladovať. Musím niečo vymyslieť, pretože ho nechcem nechávať na rohu vane. 

Tuhý šampón má 60 g a stál 3,49 €.

Hlavným dôvodom, prečo som si túto radu vybrala bolo to, že je určená pre citlivú pokožku. Ale v mojom rozhodnotí mi veľmi pomohlo toto veľké balenie šampónu, z ktorého si šampón do prázdneho obalu môžem doplniť. 

Šampónu je v tomto veľkom balení 500 ml a stál 4,99 €.

Okrem produktov z rady s ovseným mliekom som si vzala ešte túto masku s bio mandľovým mliekom a bio agávovým sirupom. Do tej som sa pustila ešte pred testovaním rady s ovseným mliekom. Vonia veľmi príjemne ako mandľové mlieko. Je taktiež bielej farby, no čo ma trošku zaskočilo, bola jej konzistencia. Na masku mi príde priveľmi riedka, preto som hľadala na obale návod na použitie. Zvláštne na tejto maske je aj to, že sa má do vlasov vmasírovať a potom hneď zmyť. Pri maskách, ktoré som používala doteraz bol vždy nejaký čas pôsobenia, väčšinou 3 až 10 minút. Možno aj preto som mala pocit, že táto maska na moje vlasy pôsobí skôr ako kondicionér než ako kúra na vlasy. Dopoužívala som, no som skôr na tie hustejšie masky...

Maska je vegánska, určená je pre normálne až ľahko suché vlasy. Má 250 ml a stála 3,99 €.


Celkovo ma produkty od Garnier prekvapili. Upokojili mi pokožku hlavy, s čím som už dlhšie bojovala. Vlasy mi po nich pekne voňajú, naozaj sa viac lesknú a prídu mi živšie. Kondicionér a masku si pôjdem dokúpiť, šampón ešte mám, ale akonáhle sa minie, kúpim si ho opäť. Počas dlhšej doby som nenašla podobné produkty, ktoré by mi takto sadli, a to som skúšala aj oveľa drahšie značky. 

Čo hovoríte vy na túto radu? Skúšali ste ju už? 

4 komentáre:

  1. O tejto rade som ešte nepočula a ani neviem či som ju už videla. Vyzerá dobre, ale ja teraz používam gliss kur šampóny tie mi sedia najlepšie.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemusím značku Garnier, aspoň dopodiaľ mi od nich nič nesadlo... kedysi som žila v zahraničí aj ja a myslím si, že majú kvalitnejšie produkty ako mi, posocialistické krajiny :-) A kde bývaš v Nemecku? Ja som bývala v Mannheime.
    Pekný večer,
    A.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som tiež značku Garnier veľmi nemusela. Ale objavila som pár produktov, ktoré mi sedia a som s nimi spokojná. Samozrejme krémy a podobne mi nesedeli vôbec, ale čo sa šampónov týka, tak som spokojná.
      Ja žijem v oblasti Mueritz, čo je cca 150 km od Berlína.

      Odstrániť