nedeľa 24. januára 2021

Moja skincare rutina

 Ahojte!

Dnes som sa rozhodla ukázať vám moju skincare rutinu. O tej som vám ešte nikdy nepísala. 

Mám už 29 rokov a to je už vek, kedy je správny čas začať sa o pleť zaujímať o čosi viac. Rada striedam produkty, používam iné značky, skúšam, čo mi sadne. Avšak už pár mesiacov používam rovnaké produkty a moja pleť je po nich dobre hydratovaná a veľmi hebká. A kým som spokojná, zatiaľ svoju skincare rutinu meniť nebudem... 

Mám suchú pleť, preto používam hydratačné produkty, no z času na čas už siahnem aj po krémoch proti vráskam. Predsa len už nie som najmladšia. 

Ráno začínam vyčistením pleti pomocou čistiaceho pleťového gélu od značky Neutrogena. A to tým spôsobom, že ho trošku dám na moju milovanú čistiacu kefku Foreo Luna mini 2. Prechádzam ňou po celej tvári a krku počas niekoľkých minút. Samozrejme niekedy mám času viac, niekedy menej. Potom pleť umyjem vlažnou vodou. 


Po umytí tváre a zubov sa vraciam do spálne ku môjmu kozmetickému stolíku. Ako prvé použijem pleťové tonikum, to nemám ešte ustálené, používam to, čo aktuálne mám doma. Teraz skúšam miniatúrku od značky Ren, čo je čistiace exfoliačné tonikum s AHA. Po ňom použijem pleťové sérum od značky Neutrogena a po jeho vsiaknutí nanesiem hneď hydratačný gél rovnakej značky. O produktoch od Neutrogeny som vám už písala v článku Neutrogena - hydro boost

Väčšinou používam aj očný krém ráno aj večer, no práve mi došiel a ja sa pozerám po novom. Ak máte nejaký tipy na dobrý očný krém, sem s ním! 

Pretože používam tonikum a raz do týždňa aj pílingy s AHA kyselinami, je veľmi dôležité nezabúdať na ochranu pleti. Po čistení pleti pomocou pílingu s AHA je pleť citlivejšia, a to aj na slnečné žiarenie. Ja krémy s SPF používam počas celého roka. A ostala som verná značke Lancaster, ktorú používam už dlhú dobu. Zbožňujem Sun beauty comfort cream, ktorý má SPF 50. Má celkom ľahkú konzistenciu, nezanecháva mastný alebo biely film na pleti. Okrem toho dobre hydratuje a je tak pre mňa vhodný aj ako podklad pod make-up. 

Posledné, čo urobím je, že si dám balzam na pery. Momentálne používam tento od By Terry, no rada by som si kúpila ten v kalíšku. Je veľmi vychválený, tento je tiež skvelý a ja som si ho veľmi obľúbila, no rada by som vyskúšala ten druhý. 

Podľa toho ako stíham alebo väčšinou podľa toho, ako sa mi chce, používam raz alebo dvakrát do týždňa aj píling, ale hlavne masky na pleť. Tých mám vždy obrovskú zásobu, vyberiem si vždy podľa nálady. Tento krok však stíham len keď mám voľno, no momentálne mám voľno už niekoľko týždňov, pretože hotel je zatvorený a školu nám (zatiaľ) do konca januára zavreli tiež. Potom sa už začínam líčiť, no to teraz taktiež nie je potrebné. 

Večer je moja rutina iná. Ak som bola nalíčená, tak sa najskôr odlíčim pomocou micelárnej vody od značky Neutrogena. Potom začína moja večerná rutina.

Momentálne som však len doma, takže sa vôbec nelíčim. Večerná rutina sa teda začína opäť čistiacim gélom, Foreo kefkou, umytím zubov. Potom sa presuniem ku kozmetickému stolíku. Večer používam jeden z krémov od značky Elemis. Momentálne mám doma dva, ktoré striedam - pro-collagen oxygenating night cream a pro-collagen overnight matrix. Po týchto krémoch je moja pleť ráno poriadne vyživená, hebká a hydratovaná. 

Všetky mnou používané produkty nájdete na eshope Notino, kde si každý vyberie a nájde tie správne produkty. Na tomto e-shope veľmi oceňujem to, že si v sekcií pleť môžete vyhľadať produkty priamo pre váš typ pleti, ktoré sa vám ihneď zobrazia a vy si môžete pohodlne vyskladať celú svoju skincare radu. 

Určite mi napíšte, aké produkty používate vy a aký máte typ pleti. 

Článok vznikol v spolupráci s Notino, za čo veľmi ďakujem. 

2 komentáre:

  1. Ja teraz používam produkty od Clinique a som veľmi spokojná. Elemis ako značka je mi sympatická ale je dosť drahá rada by som ju niekedy vyskúšala.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja používam na odličovanie garnier micelárku. Tá je moja obľúbená. Krémy používam rôzne, ale žiadny s spf som doteraz nepoužívala. Asi by som mala začať.

    OdpovedaťOdstrániť