piatok 26. marca 2021

Nivea Sun - telový a pleťový opaľovací krém

 Ahojte!

Nedávno som vás informovala o programe Nivea Botschaftler (článok nájdete TU), v rámci ktorého môžete dostať na testovanie rôzne produkty značky Nivea. Ja som už skúšala šampón, odličovač a olejček na telo (o tých som vám ale nepísala), a teraz sa mi do rúk dostali opaľovacie krémy, z ktorých mám veľkú radosť. 


V mojom balíčku sa ukrývali opaľovacie krémy na telo a na tvár. Obidva majú za úlohu chrániť pokožku pred UVA a UVB žiarením. Majú sa rýchlo vsiahnuť a dodávať hydratáciu... A hlavne na tieto dva body si dneska posvietime. 


Opaľovací krém na telo (LSF 30) ešte neprešiel poriadnym testom, nakoľko som ho dostala vo februári. Na dovolenke sme neboli (o to sa postarala kamarátka korona), takže som ho na priamom slniečku ešte neskúšala. 

Skúšku mal naozaj jednoduchú, pár dní som sa ním natierala, a môžem naozaj potvrdiť, že sa rýchlo vsiakne. Pokožka je na dotyk veľmi príjemná a hebká. Okrem toho má krém peknú vôňu, ja mám celkovo rada ako vonia väčšina krémov na opaľovanie. 

Po nakrémovaní mám noazaj pocit, že je moja pokožka hydratovaná, a viem, že to nie je len pocit, pretože pri používaní tohto krému som nikde nemala pocit pnutia alebo nejaké suché miesta. 

Krém má dobrú konzistenciu, nie príliš riedku a ani príliš hustú. A hoci má krém bielu farbu, po dôkladom roztretí sa úplne stratí, za čo dávam krému veľké plus. 

Tento opaľovací krém má byť navyše odolný voči vode, čo zatiaľ potvrdiť nemôžem. Neskúšala som to, ale verím tomu, že naozaj je. 

Nivea Sun opaľovací krém na telo má 250 ml a stojí 9,99 €.

Viac ako krém na telo ma zaujal tento krém na tvár (LSF 30), pretože opaľovací krém na tvár nie je len otázka dní, kedy svoje telo vystavujem slnku. Opaľovací krém používam na tvár každý deň. Robím to tak ešte len rok, ale zaradil sa medzi moju rannú rutinu. 

Tento krém má oproti tomu na telo ľahšiu textúru, nechá sa ľahšie rozotrieť a rýchlo sa vsiakne. Pleť zanechá hebkú a hydratovanú. Biely povlak po rozotretí úplne zmizne. Taktiež má príjemnú vôňu, no čo sa týka produktov na tvár, vôňa pre mňa nie je podstatná, dokonca sú mi príjemnejšie produkty, ktoré žiadnu vôňu nemajú. Chvíľku ju na pleti aj cítim, ale počas dňa sa úplne stratí. 

Čo je však pre mňa najdôležitejšie pri výbere opaľovacieho krému na tvár je to, či sa nebije s bázou pod make-up alebo samotným make-upom. Prvé dni som spokojná nebola, pretože na kréme môj make-up vyzeral hrozne, akoby sa mi nedal poriadne zapracovať do pleti. Už som to chcela s krémom vzdať, keď mi jedného dňa po nakrémovaní zazvonil mobil. Pár minút ubehlo, a ja som sa potom vrátila ku kozmetickému stolíku. Vtedy som zistila, že krému musím nechať pár minút na úplne vsiaknutie do pleti, a až potom nanášať make-up (alebo najskôr bázu, podľa toho ako sa v ten deň rozhodnem). A po tomto prevratnom zistení som si tento krém obľúbila. 

Určite ho dopoužívam, a určite sa k nemu aj vrátim, no mám ešte niekoľko opaľovacích krémov na tvár v zásobe, takže uvidíme, kedy sa k nemu opäť dostanem. 

Nivea Sun opaľovací krém na tvár má 50 ml a stojí 6,95 €.

Ja môžem tieto krémy odporúčať. Pokiaľ hľadáte niečo z drogérie za dobrú cenu, určite by som do týchto krémov išla. 

Čo hovoríte vy na tieto opaľovacie krémy? Skúšali ste už nejaké od značky Nivea?


2 komentáre: