streda 13. decembra 2023

Moje tipy na vianočné darčeky

 Ahojte!

Už som aj ja prepadla vianočnej nálade, začala som zdobiť obývačku a vypekať linecké a perníčky, no potom som sa zamyslela... Mám ja už vôbec všetky darčeky? Nikoho som nezabudla? Budú sa im tie darčeky páčiť?

Posledné roky sa zameriavam viac na praktické darčeky, ktoré obdarovaní určite využijú a nebudú zapadať prachom. Vždy uvažujem o oblečení, doplnkoch hlavne na zimu ako sú čiapky, šály a rukavice... ale povedzme si pravdu, to už tiež každý má doma a keď nové potrebuje, tak si to kúpi. A tým, že mám v rodine len dospelých a žiadne deti, tak je to o čosi zložitejšie. 

Naposledy som tak zamyslela, čo ostatní radi robia... pozorovala som ich záujmy a ich trávenie voľného času. A z toho som si vyvodila tieto tipy na (nielen) vianočné darčeky.

PRE KNIHOMOĽA

Zdroj - martinus.sk

Ak aj vy máte v rodine niekoho, kto rád číta, všade príde s knihou v ruke, tak je pre neho napríklad nová kniha. Keď môžem hovoriť aj sebe, tak mňa by momentálne veľmi potešila kniha Náměsíční vrazi, ktorú napísala Stanislava Veselá. Poznať ju môžete z jej Youtube kanála Krimi příběhy. 

Knihu môžete objednať na stránke Martinus.sk, kde stojí 16,49 €. 

Zdroj - darcekovy-raj.sk

Ku dobrej knižke sa hodí ešte pekná záložka do knihy a máte o skvelý darček postarané. Túto zlatú v tvare javorového listu nájdete na darcekovy-raj.sk a stojí 6,95 €. 

PRE CUKRÁRKU

Určite sa v každého rodine nájde osoba, ktorá pečie na každú rodinnú oslavu či rodinné stretko, alebo len tak, pretože je sobota. V mojej rodine takých nájdem niekoľko a našla som pre ne niekoľko dokonalých darčekov. 


Prvým darčekom pre tieto sladké dámy je táto metlička na bielkový sneh, či miešanie redších ciest. Ja som metličiek pokazila už niekoľko a na túto sa môžem vždy spoľahnúť. Navyše pekne vyzerá, je skladacia a nezaberie veľa miesta v šuflíku. Preto keď vymýšľam darček pre niekoho, kto rád pečie je toto môj tajný tip číslo jeden! 

Metličku od Joseph Joseph nájdete na stránke Bonami.sk v dvoch farbách - tejto modrej a v sviežej zelenej. Stojí 16,40 €.


A ako doplnok ku skvelej metličke sa hodia utierky do kuchyne. Tie sa proste zídu vždy. Dnes je už možné zohnať akékoľvek, no mne sa veľmi zapáčili tieto. Pokiaľ hľadáte darček pre vašu maminku, tak môžem odporučiť bavlnené utierky od značky Orion, jedna z nich je s nápisom Nejlepší maminka pod sluncem, a preto sa z nich tento rok môže tešiť aj moja maminka. Pokiaľ to má byť pre niekoho iného môžem odporučiť tie od Cooksmart, majú krásnu potlač a sú veľmi kvalitné. 

Na stránke Bonami.sk nájdete veľký výber v cenovom rozpätí od 5,40 € po 38,90 €. Myslím, že si vyberie každý, je len na vás, koľko do darčekov chcete investovať. 

Zdroj - mojkastrolik.sk

A keby tú metličku a utierky zabalíte ešte do takejto plechovej krabičky na suché koláčiky, určite sa využije aj tá. Uvidíte, že budúci rok sa budú linecké kolieska vyťahovať zo škatuľky práve od vás. 

Táto je zo stránky mojkastrolik.sk, kde ich nájdete niekoľko v rôznych veľkostiach a s vianočnými motívmi. 

PRE KUCHÁRA

Tak ako sa v každej rodine nájde niekto, kto rád pečie, tak sa vždy nájde niekto, kto rád varí. Pred pár rokmi som darovala kuchársku knihu a sama som takú už aj dostala a poviem vám pravdu, obe zapadajú prachom. Preto som uvažovala, čo nové vymyslieť, čo sa naozaj bude aj využívať? 

Zdroj - davidkovokoreni.sk

Samozrejme, na varenie sú skvelé kvalitné koreniny. Môj manžel je kuchár a nám sa osvedčili koreniny z Davidkovokoreni.sk, ktoré pochádza z Česka a Slovenska. Majú veľký výber korenín, ale aj darčekové balíčky s korením, ktorým sa potešia všetci, čo radi varia. V ponuke sú nejaké pre maminku, ocka, babičku, dedka, ale aj pre profi kuchára. 

Zdroj - Davidkovokoreni.sk

Pokiaľ však hľadáte konkrétne koreniny, určite ich tam taktiež nájdete. Sú v pekných koreničkách, ktoré sú už takto krásnym darčekom, ktorý netreba schovávať do papierovej taštičky, či vianočného baliaceho papiera. Ja môžem len odporúčať!


Čo je však tiež pekný darček pre hobby kuchára je pekná soľnička a korenička. Ja som vybrala tieto koreničky od WMF, pretože máme od tej značky už niekoľko vecí a značka sa vyznačuje svojou kvalitou. Okrem toho vyzerajú naozaj skvelo. Tak moderne, no napriek tomu a elegantne a je to niečo iné ako klasické koreničky. Aj tieto nájdete na stránke Bonami.sk a stoja 23,90 €.


A samozrejme utierky, ktoré som vám už ukázala sa dajú použiť aj ako darček pre kuchára či kuchárku. Stačí vybrať vzor, ktorý sa hodí. 

PRE MILOVNÍKA DOBRÉHO VÍNKA

Nejakú osobu, ktorá si rada dopraje dobré vínko určite poznáte aj vy. Dlho ma trápilo, čo by som takému vínkarovi mohla darovať. Fľašku dobrého vínka dostane ku každému sviatku, ale pod vianočný stromček sa mi to nehodí, samozrejme mohla by som to urobiť, ale len fľaška vína mi príde smutný darček, pretože tá je rýchlo preč. 


Dlho mi trvalo než som našla toto. Je to teplomer na víno od značky WMF. To je dokonalý darček! S tou správnou teplotou si obdarovaná osoba môže vínko vychutnať ešte viac. Prečo ma toto napadlo až po toľkých rokoch? :D 
Tento teplomer nájdete taktiež na stránke Bonami.sk a stojí 13,99 €.


Taktiež super darček pre vínkara je lievik s uzáverom na víno. Je taktiež od značky WMF, pretože je táto značka kvalitná a ja keď niečo darujem, tak chcem, aby to obdarovaným vydržalo, čo najdlšie. So značkou WMF mám len dobré skúsenosti a keď sa mám pre nejaký produkt rozhodnúť, vždy pozriem, či niečo také nenájdem aj u tejto značky. 
Uzáver na víno udrží vínko dlhšie čerstvé a cez praktický lievik sa dá víno lepšie nalievať do pohárov. Okrem toho to vyzerá luxusnejšie, keď niekoho pozvete na večeru... 

Tento krásny malý darček nájdete taktiež na Bonami.sk a stojí tam 13,40 €.

PRE MILOVNÍKA WHISKY

Mám v rodine aj milovníka whisky, pre ktorého mi vymyslieť darček netrvalo dlho. Pekné karafy na whisky sa dajú zohnať už na veľa eshopoch.

Zdroj - sklenenyshop.sk

Ako som však napísala, mne pri výbere darčeka ide aj o kvalitu. A o to lepšie, keď tá kvalita pochádza zo Slovenska alebo Česka. Táto nádherná karafa na whisky je od značky Bohemia. Tak keď už do karafy investovať, tak určite od jednej od práve tejto značky. 
Na stránke Sklenenyshop.sk nájdete veľký výber podobných nádob na whisky alebo iné liehoviny. Konkrétne táto stojí 62,30 €, no nájdete tam aj lacnejšie aj drahšie kúsky. 

MILOVNÍK SÓDOVIEK/MILOVNÍČKA SLADKÝCH NÁPOJOV

Moja maminka je milovníčkou Coca coly, bola doba, kedy za celý deň nevypila nič iné. To sme ju už našťastie odnaučili, ale k obedu si vždy dopraje za pohárik coly...

Zdroj - sodastream.sk

Pred niekoľkými rokmi som sa rozhodla  jej darovať Sodastream a doteraz ho používa. K nemu pár obľúbených sirupov a máte o skvelý a praktický darček postarané. 
Teraz už vlastní Sodastream aj môj brat a aj ja, obaja máme model, ktorý vidíte na obrázku - ART Black, môžem ho len a len odporúčať. 
Na stránke Sodastream.sk nájdete všetky informácie, všetky modely, sirupy, a všetko si tam môžete aj rovno objednať. 

PÁN ORGANIZOVANÝ

Byť organizovaný je skvelá vec. A ak máte aj vy v rodine slečnu organizátorku alebo pána vždy všetko viem a nič nezabudnem, tak mám pre vás skvelý tip!

Zdroj - filofax.sk
A nie je ním nič iné ako Filofax, ktorý už asi všetci poznáme. Filofax som už darovala niekoľkokrát a vždy našiel svoje využitie. Dokonca ho už roky využívam aj ja sama. 
Na stránke Filofax.sk nájdete všetky diáre, bloky, ale aj náplne do nich, či rôzne ďalšie príslušenstvo. Určite si tam každý vyberie a nájde niečo pre svojich blízkych. 

PRE MILOVNÍKOV PORIADKU

Pre niekoho, kto rád upratuje a nevie s tým prestať, áno aj takí sú... tu mám tiež tip na darček. 

Zdroj - scrubdaddy.sk
Značku Scrub daddy objavil môj brat a začal si od nich postupne objednávať hubky, čistiace pasty a tak ďalej. Pár vecí som u neho vyskúšala a musela som si ich objednať tiež. Možno poznáte niekoho, kto sa sťahuje do novej domácnosti alebo naozaj niekoho, kto rád upratuje... 
Na stránke Scrubdaddy.sk nájdete veľa ich produktov, stoja za vyskúšanie, ja som z nich ostala veľmi prekvapená. 

BEAUTY QUEEN

Poslednou kategóriou dnešných darčekových tipov je beauty queen, čo som v našej rodine ja. A keby sa mňa niekto opýtal, čo si prosím pod stromček... Otvorila by som stránku Notino.sk a ukázala môj wishlist. 
Zdroj - notino.sk

Na Notine nájdete veľký výber kozmetických produktov, či už maličkosti pre budúce mamičky alebo aj produkty pre bábätko. Ja by som si bez váhania vybrala nejakú pekný setík kozmetiky, napríklad tento od značky Lancome. Milujem vône tejto značky a túto riasenku som si tiež dosť obľúbila. Mohli ste ju vidieť v predchádzajúcom článku (ak by vás náhodou zaujímalo, aká je :D). 


To by bolo pre dnešok všetko! Určite mi dajte v komentároch vedieť, čo je váš skvelý tip na darček, možno si tak vieme vymeniť ešte viac nápadov. 
Dajte mi aj vedieť, či už máte všetky darčeky pokúpené, pretože prezradím vám, ja ešte stále nie. 

Prajem vám pekný deň!

4 komentáre:

  1. Filofax je klasika aj u nás v rodine. Scrub dadd vôbec nepoznám.
    Inak skvelé tipy pre mňa trošku neskoro ale ukladám si na budúci rok

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ďakujem za pekné tipy! Môj tip na skvelý darček je vždy poukážka na nákup v obchode, ktorý daná osoba zbožňuje, napríklad sestra dostane poukážku ku kaderníčke, mamka do kníhkupectva.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Máš pravdu, poukážky sú tiež skvelý tip, to mi vôbec nenapadlo! :)

      Odstrániť