streda, 13. apríla 2016

Roláda z mletého mäsa so špaldou

Ahojte!
Dnes to pre zmenu nebude žiadna kozmetika, ale opäť niečo z kuchyne. S priateľom radi skúšame niečo nové, radi varíme, čo nás napadne, a tak sme prišli aj k tomuto receptu. 

Postup je veľmi jednoduchý.




Do mletého mäsa pridáme vajíčko, soľ, korenie, my sme pridali ešte aj provensálske bylinky, trošku strúhanky a vajíčko. Všetko riadne zamiešame. 


Mäso potom dáme na alobal, roztiahneme ho tak, aby nám vznikol plát mäsa.


Na mäso dáme nastúhaný syr. 


Plnené mäso potom zrolujeme. Pečieme na 180 stupňoch asi 25 minút. 



Ako prílohu sme zvolili špaldu. Tá sa varí podobne ako ryža - jeden diel špaldy ku dvom dielom vody.


Po uvarení sme špaldu dochutili soľou, korením a bylinkami.


Mäsová roláda je po upečení šťavnatá a so syrom chutí naozaj výborne.


Ale keďže oči jedia tiež, mám pre vás jeden tip na ozvláštnenie fádneho taniera...



Na takúto dekoráciu budeme potrebovať pár plátkov (pásikov) mrkvy, cukor a vodu.


Trošičku cukru roztopíme v panvici.


Zalejeme vodou a miešame, kým sa karamel vo vode neroztopí.


Do toho vložíme mrkvu a chvíľočku varíme, kým nebude mrkva ohybná. 


Potom už len skrútime a pridáme na tanier. Ja túto mrkvu mám veľmi rada, pretože sladko chutí a je mäkučká.


A to je náš výsledok. Špaldu sme varili prvýkrát, ale bola skvelá a určite si ju budeme robiť častejšie. 

Vyskúšate tento recept?