sobota 9. marca 2024

Moje kozmetické smeti (január a február 2024)

 Ahojte!

Dlhšiu dobu som uvažovala, či zaradím na blog aj články o spotrebovaných produktoch. Také články ja však rada čítam, preto som sa rozhodla, že tomu dám šancu a vyskúšam to. Uvidím, či ma to bude baviť, a hlavne, či to bude baviť vás. Myslím si, že by to nebolo každý mesiac, ale skôr raz za 2 alebo 3 mesiace. Dajte mi vedieť v komentároch, či vás podobné články bavia alebo si skôr radšej prečítate recenziu na konkrétne produkty. 

Dnes vám teda ukážem moje kozmetické smeti, ktorých by som sa už rada zbavila :). Je toho celkom dosť, tak poďme na to...

de_Cure je švédska značka, ktorá vznikla v roku 2014 v Štokholme. Zameriava sa hlavne na pleťovú kozmetiku, ktorej venujú veľa výskumov. Ja som ju objavila vďaka nejakému beauty boxu. Glow bol krém, ktorý pleť naozaj rozžiaril a bola som s ním veľmi spokojná. Lift mal byť krém s liftingovým efektom, avšak na to, aby som si všimla nejaký rozdiel by som ho musela používať dlhšie. Eyes bol očný krém, ktorý bol dobrý, ale vôbec sa neodlišoval od iných aj lacnejších značiek. Nit3 bol nočný krém, ktorý som rada používala. Pleť bola ráno hydratovaná a veľmi príjemná na dotyk. 

Aj keď vám tieto krémy môžem odporúčať, sama by som si ich nekúpila. Rada som ich vyskúšala, no až na toľko ma značka neoslovila. 

Hydratačné, tonizujúce alebo termálne vody mám vždy na nočnom stolíku, pretože som niekedy lenivá a odlíčim sa len micelárkou. A pre lepší pocit si dám ešte takúto vodičku na tampón a prejdem si ním po tvári. Pleť mi nevysušujú a ja si nahováram, že som si micelárku z pleti zmyla. Tentokrát som spotrebovala hydratačný koncentrát od značky La roche posay a termálny sprej od značky Sans Soucis. Oba môžem odporúčať a keď miniem všetky, čo mám v zásobe, určite sa k jednému z nich vrátim. 

A keď už sme pri tej micelárke... Aj tú mám vždy na nočnom stolíku. Snažím si pleť každý deň vyčistiť najskôr čistiacim balzamom a potom nejakým gélom alebo penou, no niekedy sú dni, kedy prídem domov veľmi unavená. A v takých prípadoch sa mi stáva, že siahnem po micelárke. S touto od Garnier som veľmi spokojná. Nevysušuje, nedráždi, netvoria sa mi po nej vyrážky. Už ju mám opäť kúpenú.

Odličovač od Clinique som používala hlavne na oči a bola som s ním veľmi spokojná. Odlíčil, čo mal, v očiach neštípal. Môžem odporúčať. 

Vitamín D mám na predpis, no jedného dňa som si povedala, že mám klasických tabletiek plné zuby a je čas skúsiť niečo iné. V lekárni som si teda vybrala gumové cukríky od značky Vigantolvit. Teória bola taká, že majú chuť po citróne, tak ich budem brať rada a nezabudnem. V praxi to bolo iné... Chutili hrozne, nebrala som ich rada a musela som sa nútiť. Vraciam sa ku klasickým tabletkám!


V zime sa veľmi často kúpem a rada pri tom míňam rôžne produkty do kúpeľa, či už je to soľ, pena alebo bomba do kúpeľa. Snažím sa kupovať väčšie balenia, kvôli odpadu, no túto šumivú bombu od značky BubbleT som mala v nejakom boxe. Voňala veľmi pekne, vo vode naozaj šumela, bola som spokojná. 


Čo sa týka masiek pod oči, tak sa taktiež snažím si už kupovať väčšie balenia, pretože je to podľa mňa taktiež veľa odpadu, keď sa v takomto balení nachádza len jeden pár. Táto maska pod oči je od značky Yeauty, bola skvelá. Nešmýkala sa, no mala dostatok séra, moje očné okolie bolo po nej naozaj hydratované. Môžem odporúčať!


Keď som minula tento produkt bola som ozaj smutná! Už som si však objednala nový, uvidíte ho v nákupoch o pár dní. Jedná sa o bledo-zelenú pastu, ktorá má zakryť začervenanie pleti. Ja ho používam aj namiesto make-upu a odvtedy, čo ho mám, po make-upe siaham čoraz menej a menej. Je od značky Dr. Jart+ a ja vám ho môžem len a len odporúčať!


Asi pred rokom som si začala robiť nechty sama doma. Vybrala som si značku Néonail, ktorá má skvelé UV laky, s ktorými to zvládam aj ja. Došiel mi však tento čistič, ale už mám nový vo väčšom balení. 


Spotrebovala som aj tento zafarbený olejček na pery od značky Burt´s bees, ktorý som už mala príliš dlho. Takže bolo na čase ho minúť, bol dobrý, no nepáčilo sa mi to balenie. Bol to taký štetček a dole sa to krútilo, aby produkt vyšiel. Vždy toho vyšlo príliš veľa. Na perách bol príjemný, no znovu si ho nekúpim. 


Tento krém bol niekde v boxe, neviem ani, čo je to za značku, pretože na obale je nejaké logo a nápis beauty. Bol celkom fajn, pleť nevysušil, no nemala som ani pocit, že by robil niečo extra. 


Naopak tento krém od značky Avant ma úplne uchvátil. Po ňom bola moja pleť hebká, hydratovaná a bol skvelý aj pod make-up. Mal príjemnú vôňu, takže som ho aj veľmi rada používala. Problém nastáva však v tom, že tento krém stojí niečo okolo 90 €, a to sa mi fakt dávať nechce. 
Našťastie som prišla na to, že produkty z Glossyboxu môžem kúpiť na FB v jednej skupinke za pár eur, tak som aj tento krém zohnala za 10 €. A urobila som si zásobu. 


Toto balenie šampónu od značky Schwarzkopf mi stačilo na 2 použitia, a po 2 použitiach je veľmi ťažké si urobiť názor. Bol okej, vlasy umyl. Taktiež bol v nejakom beauty boxe.


Minula som aj túto vzorku fixačného spreja od Urban Decay. Už som ich minule niekoľko vo veľkých baleniach, avšak značky UD z nemeckého trhu odišla a ja sa k nemu už neviem dostať. Toto bolo posledné, čo som doma mala :(. Hľadám náhradu, ak máte nejaký tip, prosím sem s ním!


Vzoriek parfémov mám doma hrozne veľa, takže sa ich snazím míňať a nosím ich v každej kabelke. Tentokrát som minula Wildly me od značky Florence - skvelá vôňa, už ju mám na wishliste. Idôle som už mala, minula som jedno 30 ml balenie a niekedy si túto vôňu kúpim znovu. 


Glow tonic od značky Pixi mám veľmi rada. Tieto malé balenia som mala v nejakom boxe, no ja som si už zaobstarala veľké balenie. Moja pleť je po ňom naozaj rozžiarená, nevysušuje mi ju, napriek tomu, že je exfoliačný toner. Som s ním veľmi spokojná. 


Sérum od Lancôme som mala v troch mini baleniach a všetky som spotrebovala. Doma sa mi ich nazbieralo niekoľko z boxov a adventných kalendárov. Ešte na mňa čakajú ďalšie 3 balenia. Každopádne som so sérom veľmi spokojná. 


A ako posledné tu máme moju obľúbenú zubnú pastu od Oral B. Tú kupujem vždy, keď je v akcii 2+1 zadarmo, a tak mám doma vždy slušnú zásobu. Pasta dobre čistí, má príjemnú chuť a ja som si ju obľúbila. Manžel používa úplne inú zubnú pastu, takže ju mám celú pre seba. 

To by bolo pre dnešok všetko. Dajte mi vedieť, či by vás články so spotrebovanými produktami zaujímali. 

4 komentáre:

  1. Veľmi pekne spracovaný článok Zuzi :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Garnier micelárku používam aj ja, inak som v tvojom článku objavila zase aj značky, ktoré mi nič nehovoria.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja skúšam veľa nových značiek hlavne vďaka beauty boxom. Inak by som poznala len značky, čo sú v drogérií a pár high end značiek.

      Odstrániť